niet groot
maar groots in kwaliteit!

Laatste nieuws


laatste nieuws.


Februari 2015
De nieuwe vissen zijn besteld!
De eerste zending uit Japan is besteld en zullen begin volgende maand arriveren. Dat betekent dat Kejava-koi weer beschikt over nieuwe koi van gerenomeerde kwekers. De vissen zullen twee weken in quarantaine verblijven alvorens ze naar de nieuwe eigenaar kunnen vertrekken. Dit gebeurt om de kwaliteit en gezondheid van de nieuwe koi te kunnen garanderen!

We zullen dit voorjaar vissen ontvangen van Kase, Hirasawa en Hosokai.

De mix van Kase zal bestaan uit Doistu Kohaku, Doitsu Showa, Doitsu Yamato, Kikusui, Metallic Ochiba, Goshiki, Beni Kikokuryu, etc.
Een hele brede mix in de maat van 20-25 CM.De mix van Hosokai zal bestaan uit Showa (30%), Kohaku, Kujaku, Kin Showa, Shusui, Asagi, Shiro Utsuri, Sakura (few), Goshiki, Goromo, Kawarimono.
Dit is ook een hele brede mix in de maat van 12-14 CM.
De mix van Hirasawa zal bestaan uit Kohaku, Sanke, Showa, Kujaku, Yamabuki, Karashigoi, Mizuho Ogon, Hi Utsuri, Asagi, Shusui, kawarimono.
Dit is ook een hele brede mix in de maat van 12-14 CM.
Zoals je kunt zien zullen we dus weer veel varieteiten in veel verschillende maten kunnen aanbieden. Een bezoekje waard dus! hopelijk tot snel bij Kejavakoi Bekijk hier de filmpjes van de nieuwe koi.november 2014
Vijver gerealiseerd door Kejava-koi

De laatste maanden is Kejava-koi druk bezig geweest met de realisatie en aanleg van een grote koivijver in Nuenen.
bekijk hieronder de specificaties en foto's van de aanleg:

- inhoud: 38m.
- filter: bead filter (100)
- 2 uv lampen
- 2 beluchte bodemdrains
bekijk hier de foto's van de aanleg van de vijver.

november 2014
Kejava-koi bestaat 10 jaar!

Het is inmiddels alweer 10 jaar geleden dat Kejava-koi haar deuren voor het eerst opende voor haar klanten.
Door de handicap van Kees, die een aantal jaar daarvoor zijn rechterbeen verloor, kon hij zijn oorspronkelijke werk als tegelzetter niet meer uitoefenen. Voor Kees is zijn werk altijd zijn hobby geweest. het deed iedereen dan ook groot verdriet om te zien hoe deze levenslustige man thuis kwam te zitten.

Het was zijn vrouw Nellie die het idee opperde om van zijn andere grote hobby zijn beroep te maken. Dit bleek uiteindelijk een ongekend succes te worden.

Door hun enthousiasme en inzet zijn deze 10 jaar niet onopgemerkt in de 'koi-wereld' voorbij gegaan. Kejava-koi heeft een grote naam en een uitgebreid klantenbestand opgebouwd. Op verschillende koi-shows zijn dan ook heel wat prijzen in de wacht gesleept.

Ook in deze economisch moeilijke tijden houdt Kejava-koi zich staande tussen alle grote koihandelaren. Door de klantgerichtheid en proffesionaliteit is het voor Kees iedere keer weer een uitdaging om voor ieder probleem een passende oplossing te bedenken. Het vertrouwen dat de klanten hem geven brengt hem de voldoening waar hij het allemaal voor doet. 'Als je een tevreden klant de winkel ziet verlaten dan is je dag weer goed' aldus een trotse Kees.

'Tenslotte willen we iedereen bedanken die we in deze 10 jaar hebben mogen helpen met hun hobby en hopen we dat we dit nog lang kunnen blijven doen'

november 2014
Snel, gemakkelijk en doeltreffend uw vijver beschermen tegen koning winter?.

De overwintering van uw koi is met de strengere winters van nu en in de toekomst een hele uitdaging geworden. De vijver op temperatuur houden is met de hoge energie prijzen bijna geen doen meer. Het probleem is vaak de enorme oppervlakte van een vijver waar water verdampt en afkoelt. Meer dan 80% van de toegevoegde warmte verliest een vijver aan het oppervlak. In het buitenland al even bekend en nu ook verkrijgbaar bij Kejava-koi: De ISoballs, niet zomaar een gewone bal maar een speciale Koi bal! De Koi ballen bedekken voor 90% uw vijver waardoor er een effectieve hoge isolatiewaarde bereikt wordt en warmteverlies tussen het wateroppervlak en omgeving aanmerkelijk terug gebracht wordt. Door thermische isolatie van de lucht in de bal en de lage geleidbaarheid in combinatie met de eigenschap dat de ballen zonlicht doorlatend zijn bereikt u een positief effect heeft op de watertemperatuur. Kortom hier even de voordelen op een rijtje:

  • 1 gaat ijsvorming tegen
  • 2 verlaging van energiekosten bij verwarmen die maar liefst tot 75 % kunnen oplopen
  • 3 vermindering van verdamping met min.90%
  • 4 CE gekeurd
  • 5 vermindering doordringen UV licht
  • 6 Transparant lichtdoorlatend
  • 7 UV stabiel voor een lange levensduur.1000 koi ballen is genoeg voor een bedekking van 3,5 M2, dus goedkoper dan een nieuwe Polycarbonaat Stelling.

oktober 2014
Kejava-koi op Facebook

Sinds kort is Kejava-koi ook te vinden op facebook. Hier zullen we u op de hoogte houden van nieuwe ontwikkelingen,
aanbiedingen en zullen we hier ook vermelden wanneer we weer nieuwe koi zullen ontvangen uit Japan.

Volg ons op facebook!
Kom ook eens langs bij Kejava-KOI en laat u onder het genot van een kopje koffie voorlichten over alle ins en outs van het houden van Koi.

Tot ziens bij:


Kejava-Koi
Johan Frisostraat 10
5246TH Rosmalen (Hintham)
tel.: 073-5996655
b.g.g. 06-55140931

Email: info@kejava-koi.nl